اپلای دانشگاه چیست و شرایط آن چگونه است؟

اپلای دانشگاه چیست و شرایط آن چگونه است؟

اپلای دانشگاه به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که فرد برای پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور بایستی آن‌ها را به اصولی‌ترین شکل ممکن انجام دهد تا بتواند راه ورودی را برای مهاجرت تحصیلی خود باز کند.
نمی‌دانم، حتماً در بین دوستان و آشنایان خود شنیده‌اید که فلان شخص اپلای گرفت. منظور مخاطب این است که توانست از دانشگاه‌های خارجی اجازه تحصیل خودش را برای مدتی مشخص اخذ نماید. بسیاری از افراد دوست دارند که در دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل کنند. به همین دلیل ما در این جا می‌خواهیم در ارتباط با اپلای دانشگاه صحبت کنیم.

اپلای دانشگاه چیست

اپلای دانشگاه چیست
اپلای در لغت به معنای درخواست می‌باشد. اگر قصد دارید که در خارج از کشور تحصیل کنید، باید مدارکی را آماده نموده و بعد از دانشگاه یا کالج مدنظر خود درخواست کنید که شما را به عنوان دانشجو بپذیرند. دانشگاه شرایط شما را به طور کامل بررسی می‌نماید. به طور مثال ترجمه دیپلم را مشاهده نموده و ترجمه ریزنمرات دانشگاهی و یا مدرک دیپلم شما نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
علاوه بر ترجمه رسمی دیپلم مدارک دیگری نیز توسط عوامل پذیرش درخواست‌های دانشجویان، مورد مشاهده و بررسی قرار خواهد گرفت. در صورتی که شما صلاحیت‌های لازم را برای پذیرش داشته باشید، آن گاه برای شما اجازه تحصیل صادر می‌شود و شما می‌توانید وارد کشور و دانشگاه مدنظر خود شوید.
البته لازم به ذکر است که برای مهاجرت شما باید شرایط دیگری را نیز داشته باشید و برای آماده‌سازی مدارک مربوط به مهاجرت خود همچون: دریافت پاسپورت، انگشت‌نگاری و واریز هزینه بررسی مدارک اقدامات لازم را انجام دهید. فرآیند اپلای در حالت کلی زمان بر می‌باشد.

در گام اول برای اخذ اپلای شما باید مدارک لازم را آماده کنید. این مدارک شامل دانشنامه تحصیلی آخرین مقطعی که در آن درس خوانده‌اید و ترجمه ریز نمرات دانشگاهی می‌باشد. از آن جایی که در دو سال اخیر ویروس کرونا در جهان شیوع پیدا کرده است، بسیاری از دانشگاه‌ها یکی از شروط اپلای را ترجمه کارت واکسیناسیون ذکر نموده‌اند. به عبارتی شما باید حتماً دوز‌های لازم را تزریق نموده باشید و بعد برای اپلای اقدام نمایید.
در گام بعدی شما باید مقصد سفر خود را مشخص نمایید. باید تحقیق کنید که دانشگاه‌های کدام کشور به راحتی ویزای تحصیلی می‌دهند و آیا کشوری که انتخاب نموده‌اید می‌تواند مقصد مناسبی برای زندگی باشد یا خیر. بسیاری از افراد نمی‌توانند فول فاند بگیرند و باید هزینه‌های تحصیل را خودشان پرداخت کنند. پس بهتر است قبل از اقدام به اپلای دانشگاه با خود برآورد کنید که آیا می‌توانید هزینه‌های شهریه، خوابگاه و امورات روزمره خود را پرداخت نمایید یا خیر.

✔️ مطالعه بیشتر: کیملیک کارت چیست و چگونه می توان آن را دریافت کرد؟

بهترین زمان اقدام برای اپلای

بهترین زمان اقدام برای اپلای
بهترین زمان اقدام برای اپلای دانشگاه درست زمانی است که شما به لحاظ مالی و جنبه‌های روانشناختی آمادگی لازم را برای مهاجرت دارید. اپلای پروسه زمانبری بوده و حتماً باید قبل از اقدام ترجمه دیپلم و ترجمه رسمی مدارک تحصیلی خود را آماده کنید.
ددلاین دانشگاه‌های جهان با یکدیگر کاملاً متفاوت است. برای کشور‌هایی همچون آمریکا و کانادا، تاریخ 15 ژانویه بهترین زمان برای ارائه درخواست اپلای می‌باشد. شما باید وارد سایت دانشگاه شوید و شرایط و ضوابط را به طور کامل مطالعه کنید. برای برخی رشته‌های فنی به ترجمه گواهینامه فنی و حرفه‌ای احتیاج می‌باشد.
برای آقایان حتماً باید وضعیت سربازی مشخص گردیده باشد. جهت مهاجرت تحصیلی بهتر است که دوران خدمت را به طور کامل سپری نموده باشید و ترجمه کارت پایان خدمت نیز آماده باشد.
البته برخی افراد با ودیعه‌گذاری سند ملکی یا پول نقد که به عنوان وثیقه یاد می‌شود، می‌توانند از کشور خارج شوند. اگر قصد دارید از دانشگاه‌های ایتالیا اپلای دانشگاه بگیرید، بهترین زمان اقدام تاریخ 15 می‌می باشد.
برای تعداد وسیعی از دانشگاه‌های کشور آلمان تاریخ 15 ژانویه و 15 جولای زمان اخذ اپلای تعیین گشته است.
در صورتی که قصد دارید از دانشگاه‌های کشور ترکیه، فاند بگیرید می‌توانید در تاریخ یکم آگوست اقدام به آماده‌سازی مدارک تحصیلی خود و اخذ فرآیند اپلای اقدام نمایید.
کشور ترکیه به دلیل مجاورت با ایران، توانسته است دانشجویان ایرانی بسیار زیادی را برای تحصیل روانه این کشور کند. همچنین هزینه‌های تحصیل در ترکیه نسبتاً پایین‌تر از هزینه‌های زندگی و تحصیل در کشور‌های آمریکا و کاناداست.
برای این که بخواهید در دانشگاه‌های کشور ترکیه تحصیل کند، باید حتماً به زبان ترکی استانبولی مسلط باشید. البته به زبان انگلیسی نیز می‌توانید در این کشور تحصیل کنید.
بهترین کار این است که قبل از اپلای مدارک خود را به طور کامل آماده کنید. زیرا پروسه تهیه مدارک کاملاً زمانبر بوده و ترجمه مدارک به تایید مهر دادگستری احتیاج دارد. برای آقایانی که وضعیت سربازی آن‌ها هنوز کامل مشخص نگردیده است، باید حتماً از یک سال قبل تکلیف خود را به طور کامل مشخص نمایند.
و نکته آخر این که حتماً یک ماه قبل از تعیین زمان تاریخ رسمی ددلاین توسط دانشگاه‌ها، شما می‌توانید وارد سایت دانشگاه شوید و مدارک خود را بارگذاری نمایید.

✔️ مطالعه بیشتر: فاند چیست و چه انواعی دارد + راه های دریافت آن

مدارک مورد نیاز برای اپلای دانشگاه

مدارک مورد نیاز برای اپلای دانشگاه
ترجمه رسمی اصل دانشنامه تحصیلی به همراه ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی الزامی می‌باشد. اگر به طور مثال، قصد دارید که برای مقطع PHD پذیرش تحصیلی یا اپلای بگیرید، باید حتماً ترجمه ریز نمرات مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را تهیه نمایید.
برای کسانی که قصد دارند در مقطع کارشناسی تحصیل کنند، می‌توانند ترجمه رسمی مدرک دیپلم و ترجمه ریز نمرات این مقطع را به طور کامل آماده کنند.
البته لازم به ذکر است که شرایط و ضوابط از دانشگاهی به دانشگاه دیگر کاملاً متفاوت می‌باشد.
نمره آیلتس با نمره‌ی بین 6.5 تا 7.5 برای برخی مقاطع الزامی بوده و برای اپلای در برخی دانشگاه‌های کانادا به مدرک GRE نیز احتیاج می‌باشد.
ولی وقتی که صحبت از اپلای کردن می‌شود، منظور ما کلیه اقداماتی است که شما باید برای طی کردن این پروسه بپیمایید. از جمله:
پیدا کردن استاد و دانشگاه مدنظر، مکاتبه با اساتید دانشگاه، ایمیل‌هایی که باید به طور هفتگی یا ماهیانه به آن‌ها ارسال نمایید، پیدا نمودن استادی که زمینه کاری آن با شما یکی بوده، آماده‌سازی مدارک و تهیه بودجه‌های لازم برای درخواست اپلای، همه با شماست. به عبارتی کل این فرآیند را باید خودتان سپری نمایید.
برای برخی افراد نیاز به مصاحبه حضوری بوده و شما باید بتوانید در کشور مدنظر حضور پیدا کنید. به طور مثال برای اخذ فاند از کشور کانادا شما باید حتماً به کشور ترکیه مراجعه نمایید تا فرآیند انگشت‌نگاری را انجام دهید.

✔️ مطالعه بیشتر: ویزای تجاری چیست و اخذ آن چه شرایطی دارد؟

کدام کشور‌ها برای تحصیل رایگان هستند؟

کدام کشور‌ها برای تحصیل رایگان هستند؟
تحصیل کاملاً رایگان بسته به شرایط شما دارد و نمی‌توان گفت که دقیقاً کدام کشور بدون اخذ شهریه اقدام به پذیرش دانشجو می‌نماید. ولی تحصیل در مقطع پزشکی و در کشور روسیه کاملاً رایگان بوده ولی شما باید بتوانید هزینه‌های خوابگاه و زندگی را خودتان پرداخت نمایید.
برای مقاطع دکترا و پست داک در کشور کانادا، و صرفاً برای برخی رشته‌های تحصیلی در این کشور شما می‌توانید به طور کاملاً رایگان تحصیل کنید و دولت کانادا هزینه‌های شهریه و کمک هزینه‌های زندگی را به شما پرداخت خواهد نمود. البته بسیاری از دانشجویان به دنبال کار دانشجویی بوده و تا حدودی مخارج زندگی را از این طریق تقبل می‌نمایند. برای مقاطع دکترا به شما حقوق داده می‌شود و در ازای پرداخت هزینه تحصیل شما باید کار تحقیقاتی انجام دهید و مقاله بنویسید و به عنوان دستیار اساتید به دانشجویان کمک کنید.
دولت آلمان نیز برای برخی دانشجویان شرایط تحصیل رایگان را نیز در نظر گرفته است. اما از ملزومات تحصیل در آلمان تسلط به زبان آلمانی بوده و ممکن است که در طول دوره تحصیل خود ملزم به پرداخت هزینه‌های دانشگاه باشید. به عبارتی می‌خواهیم بگوییم که در ترم‌های اول ممکن است شما هزینه‌ای را پرداخت نکنید ولی در ادامه دوره و سپری کردن ترم‌های آتی باید هزینه‌ای را پرداخت کنید.
البته هزینه‌های ثابت همچون 150 الی 200 یورو نیز به عنوان هزینه‌های اداری از دانشجویان اخذ می‌گردد.
در حالت کلی ممکن است شما در ارتباط با مقوله اپلای رایگان، هزینه‌ای را به عنوان شهریه پرداخت نکنید. ولی باید بتوانید هزینه‌های خوراک، هزینه‌های زندگی و اجاره خوابگاه و همچنین هزینه حمل و نقل را خودتان تقبل کنید. در این خصوص معمولاً دانشگاه‌ها مشارکتی نمی‌کنند.
یونان نیز از جمله کشور‌هایی بوده که شما می‌توانید با پرداخت کمترین هزینه در آن تحصیل کنید.

کلام پایانی
تحصیل کردن در خارج از کشور آن هم به صورت رایگان برای همه افراد یک رویاست. ولی حتما باید شما توانایی‌های خود را تا آنجایی که می‌توانید بهبود بخشید و در آماده سازی مدارک خود دقت کنید. ما این کار را برایتان در دارالترجمه رنسانس با تیمی زبده و متخصص انجام خواهیم داد.

دسته بندی:

نظرات کاربران