تحصیل در دانشگاه های کشور آلمان یکی از رویاهایی است که شاید بسیاری از دانشجویان در سر داشته باشند. دانشگاه های این کشور علاوه بر قدمت زیاد و شهرت جهانی مزیت های دیگری نیز برای مهاجران به همراه دارد. وجود دانشگاه های رایگان آلمان یکی از مهمترین دلایل انگیزه مهاجران برای تحصیل در این کشور است. بسیاری از دانشگاه های رایگان آلمان دارای رتبه های برتر جهانی هستند از همین رو در این مطلب به طور کامل به معرفی و بیان شرایط پذیرش در این دانشگاه ها می پردازیم.
ویژگی دانشگاه های رایگان آلمان چیست؟
یکی از مهمترین سیاست های کشور آلمان از پذیرش دانشجویان خارجی در واقع جذب نخبگانی است که پس از فارغ التحصیلی به عنوان نیروی کار در این کشور مشغول به فعالیت شوند. از همین رو دولت این کشور تلاش دارد درهای دانشگاه های رایگان آلمان را به روی نخبگان در اقصی نقاط جهان باز بگذارد. از مهمترین ویژگی هایی که بسیاری از دانشجویان خارجی را برای تحصیل در این دانشگاه ترغیب می کند عبارت است از:
- هزینه پایین تحصیل در دانشگاه های این کشور در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی
- امکان تحصیل با مدرک زبان انگلیسی در برخی رشته های تحصیلی دانشگاه های رایگان این کشور
- امکان اشتغال پس از تحصیل در این کشور و اقدام برای دریافت اقامت دائم
چه افرادی می توانند در دانشگاه های رایگان در کشور آلمان تحصیل کند؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت مهمترین دلیل این افراد آینده روشنی است که دانشجویان می توانند برای تحصیل و حتی اشتغال پس از فارغ التحصیلی برای خود برنامه ریزی کنند. علاوه بر این رایگان بودن تحصیلات در دانشگاه های معتبر این دانشگاه سبب شده تا دانشجویان علاوه بر تحصیل در دانشگاه های معروف و کم نظیر این کشور، به راحتی دوران تحصیل خود را بدون نگرانی بابت شهریه و هزینه های اضافه بگذرانند. علاوه بر این فرد می تواند به مهارت ها و علومی در سطح جهانی در این دانشگاه ها دست پیدا کند. با این وجود قبولی و تحصیل در این دانشگاه ها چندان هم راحت نیست. این افراد باید حائز شرایطی باشند تا بتوانند در نهایت ویزای تحصیلی و اقامت در این کشور را به دست آورند. مهمترین شرایط برای تحصیل رایگان در دانشگاه های آلمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تسلط به زبان و داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح حداقل B1 برای دانشجویان مقطع کارشناسی
- مدرک زبان در سطح کارشناسی ارشد در سطح B1 و B2
- برای مقطع دکترا داشتن مدرک زبان C1
- داشتن مدرک تحصیلی معتبر (این مدرک باید الزاما مورد تایید سازمان آنابین و سازمان زاب باشد) و ترجمه این مدارک توسط دارالترجمه آلمانی رسمی و معتبر
- قبولی در کنکور سراسری ایران و قبولی در رشته مورد نظر در آلمان
- قبولی در آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر در آلمان (در صورت مردود شدن در این آزمون باید در دانشگاه های خصوصی برای تحصیل اقدام کنید یا مجدد برای دانشگاه رایگان مورد نظر امتحان ورودی بدهید)
- در صورت عدم قبولی در کنکور ایران راه جایگزین تحصیل در دوره یک ساله در کالج های آلمان و قبولی در آزمون ورودی
- برای مقطع کارشناسی گذراندن 35 واحد درسی دوره کارشناسی در دانشگاه های ایران نیز مورد پذیرش دانشگاه های آلمان است
در نظر داشته باشید که برای قبولی در هر کدام از دانشگاه های آلمان که شرایط تحصیل رایگان برای دانشجویان خارجی فراهم کرده اند، لازم است مدارکی را آماده و آن را برای ترجمه به زبان آلمانی به یک موسسه دارالترجمه رسمی معتبر و با سابقه بسپارید. ترجمه مدارک شما در زمان درخواست ویزای تحصیلی و نیز حتی دریافت پذیرش در دانشگاه های معتبر این کشور برای تحصیل رایگان بسیار مهم و حساس است. از همین رو برای انتخاب دارالترجمه معتبر دقت کافی را به عمل آورید. پیشنهاد ما به شما موسسه ترجمه رسمی رنسانس است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان این موسسه تماس بگیرید.
خلاصه ای از لیست دانشگاه های رایگان آلمان
نام دانشگاه | رشته تحصیلی(رشته ها تحصیلی مورد پذیرش هر دانشگاه را قرار دهید) | مقطع تحصیلی | زبان (انگلیسی زبان یا آلمانی یا …) | رنکینگ جهانی |
---|---|---|---|---|
برلین | زیست شناسی، شیمی، علوم زمین، تاریخ و مطالعات فرهنگی، حقوق، تجارت و اقتصاد، ریاضیات و علوم کامپیوتر، آموزش و روانشناسی، فلسفه و علوم انسانی، فیزیک، علوم سیاسی و اجتماعی، پزشکی، دامپزشکی | این دانشگاه برای مقاطع مختلف اقدام به پذیرش دانشجو می کند | این دانشگاه بر اساس زبان آلمانی اقدام به پذیرش دانشج می کند. با این وجود برخی از رشته ها به زبان انگلیسی نیز تدریس می شود | 222 |
لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ | الهیات کاتولیک، پروتستان، حقوق، اقتصاد، مدیریت بازرگانی، دامپزشکی، پزشکی، تاریخ هنر، روانشناسی، فلسفه، فرهنگ، زبان و ادبیات، علوم اجتماعی، ریاضیات و علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی و داروسازی، زیست شناسی، علوم زمین و علوم محیطی | همه مقاطع | تحصیل در این دانشگاه به زبان آلمانی است و در برخی رشته ها به زبان انگلیسی | 32 |
فنی مونیخ | مطالعات معماری، هوافضا، مهندسی، شیمی، انفورماتیک، ریاضیات، پزشکی، فیزیک، ورزش و علوم بهداشت، آموزش، حکمرانی، مدیریت و علوم زیستی | همه مقاطع | آلمانی/انگلیسی | 43 |
هامبورگ | حقوق، مدیریت بازرگانی، اقتصاد و علوم اجتماعی، پزشکی، آموزش و روانشناسی، علوم انسانی، ریاضیات، علوم کامپیوتر و مهندسی | همه مقاطع | آلمانی/ انگلیسی | 149 |
RWTHآخن | ریاضیات، علوم طبیعی،کامپیوتر، معماری، مهندسی عمران، برق، کامپیوتر، مکانیک، مواد، فناوری اطلاعات، هنر و علوم انسانی، تجارت و اقتصاد و پزشکی | کارشناسی | آلمانی/انگلیسی | 99 |
فهرست دانشگاه های رایگان آلمان
دانشگاه های رایگان آلمان گاهی براساس رشته های تحصیلی نیز دسته بندی می شوند. از همین رو در صورتی که قصد اقدام برای قبولی در دانشگاه های این کشور را دارید لازم است رشته مورد نظر را براساس دانشگاه انتخاب کنید. البته اگر دانشگاهی نیز رشته مورد نظر شما را ندارند نمی توانید برای پذیرش اقدام کنید از همین رو باید دقت کافی را برای انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر به عمل آورید. از مهمترین دانشگاه هایی که می خواهید برای تحصیل رایگان در آن اقدام کنید عبارت است از:
1- دانشگاه برلین
از سال 1948 کار خود را در برلین غربی آغاز کرده است. این دانشگاه دارای بیش از 36 هزار دانشجو است که حدود 22 درصد آن را دانشجویان خارجی تشکیل می دهند. مهمترین رشته های مورد پذیرش عبارت است از: زیست شناسی و شیمی، علوم زمین، تاریخ و مطالعات فرهنگی، حقوق، تجارت و اقتصاد، ریاضیات و علوم کامپیوتر، آموزش و روانشناسی، فلسفه و علوم انسانی، فیزیک، علوم سیاسی و اجتماعی، پزشکی و دامپزشکی. در نظر داشته باشید که این دانشگاه برای مقاطع تحصیلی تکمیلی شهریه ای حدود 313 یورو سالیانه از دانشجویان بابت ثبت نام و خدمات پشتیبانی دریافت می کند.
2- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
این دانشگاه که رتبه جهانی قابل قبولی دارد از سال 2013 در لیست دانشگاه های رایگان این کشور قرار گرفته است در سال 1472 تاسیس شده است. طی این سالها نیز پذیرش گسترده ای در میان دانشجویان خارجی داشته و در حال حاضر بیش از 34 هزار دانشجو در مقاطع مختلفی دارد که حدود 17 درصد آن را دانشجویان خارجی تشکیل می دهند. از مهمترین رشته های تحصیلی در این دانشگاه عبارت است از: الهیات پروتستان، الهیات کاتولیک، اقتصاد، مدیریت بازرگانی، دامپزشکی، علوم اجتماعی، ریاضیات و علوم کامپیوتر، فیزیک و شیمی، داروسازی، زیست شناسی، علوم زمین و علوم محیطی.
3- دانشگاه فنی مونیخ
این دانشگاه نیز در سال 1868 تاسیس شده است. این دانشگاه اقدام به پذیرش دانشجو در رشته های انفورماتیک، مطالعات معماری، ریاضیات، هوافضا، مهندسی، شیمی، پزشکی، ورزش و علوم بهداشت، آموزش، حکمرانی، مدیریت و علوم زیستی می کند.
4- دانشگاه هومبولت برلین
یکی دیگری از دانشگاه های رایگانی که در آلمان مورد اقبال دانشجوهای خارجی است هومبولت می باشد. این دانشگاه در سال 1810 تاسیس شده که اقدام به پذیرش دانشجو در رشته های حقوق، ریاضیات، علوم طبیعی، علوم زیستی، فلسفه، علوم انسانی و اجتماعی، الهیات، اقتصاد و تجارت می کند.
5- دانشگاه فنی آخن
دانشگاهی که در سال 1870 تاسیس شده و امروزه با بیش از 45 هزار دانشجو سالیانه 23 درصد دانشجوی خارجی نیز پذیرش دارد. مهمترین رشته های مورد پذیرشی که دانشجویان خارجی می توانند برای تحصیل در این دانشگاه انتخاب کنند عبارت است از: مهندسی عمران، کامپیوتر، برق، مواد، مکانیک، فناوری اطلاعات، علوم طبیعی، علوم کامپیوتر، هنر و علوم انسانی، تجارت و اقتصاد، پزشکی. در نظر داشته باشید که در صورت قبولی در این دانشگاه باید هر ترم 500 یورو بپردازید. این هزینه جدای از 1000 یورویی است که باید بابت هزینه زندگی در این کشور در شهر آخن بپردازید.
6- دانشگاه هامبورگ
این دانشگاه در سال 1919 افتتاح شد و اکنون بیش از 3 هزار دانشجو دارد که 12 درصد آن را دانشجویان غیربومی این کشور تشکیل می دهند. برای پذیرش در این دانشگاه می توانید رشته های زیر را انتخاب کنید: حقوق، مدیریت بازرگانی، اقتصاد و علوم اجتماعی، پزشکی، آموزش و روانشناسی، علوم انسانی، رساضیات و علوم کامپیوتر و مهندسی. این دانشگاه اگرچه در لیست دانشگاه های رایگان قرار گرفته اما باید هر ترم حدود 332 یورو بپردازید.
7- دانشگاه گوته
یکی از دانشگاه های معروف آلمان است که با بیش از 46 هزار دانشجو حدود 17 درصد دانشجوی خارجی نیز پذیرش می شود. این دانشگاه در سال 1914 تاسیس شده و دانشجویان در رشته های حقوق، تجارت، علوم اجتماعی، الهیات، آموزش و روانشناسی، فلسفه و تاریخ، زبان شناسی، زبان های مدرن، علوم زمین، علوم کامپیوتر، فیزیک، بیوشیمی، زیست شناسی و پزشکی می توانند اقدام به تحصیل کنند. این دانشگاه مانند بسیاری دیگر از دانشگاه های رایگانی که در کشور آلمان وجود دارد هر ترم حدود 370 یورو بابت هزینه ثبت نام و اداری دریافت می کند.
لیست دانشگاه رایگان آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
در میان دانشگاه های رایگانی که دانشجویان خارجی برای تحصیل در ان امکان حضور و قبولی دارند برخی محدودیت مقطع یا رشته تحصیلی دارند. از همین رو برخی دانشگاه ها اگرچه همه مقاطع را پذیرش دارند اما برخی دیگر تنها و به تفکیک اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. به طور کلی می توان گفت همه دانشگاه های رایگان این کشور پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دارند. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که برای رشته مورد نظر بهترین دانشگاه را انتخاب و برای پذیرش و تحصیل در آن اقدام کنید. مهمترین دانشگاه های رایگان در مقطع کارشناسی ارشد:
- دانشگاه فنی مونیخ
- دانشگاه علوم کاربردی برلین
- دانشگاه مانهایم
- دانشگاه RWTH آخن
- دانشگاه کلن
- دانشگاه هامبورگ
لیست دانشگاه های رایگان انگلیسی زبان در کشور آلمان
یکی از مهمترین دغدغه های افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه های آلمان را به صورت رایگان دارند، مدرک زبان است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید برخی از دانشگاه های رایگان آلمان اقدام به پذیرش دانشجویانی با مدرک زبان انگلیسی نیز می کنند. این بدان معنا است که در صورت پذیرش در این دانشگاه ها امکان ادامه تحصیل به زبان انگلیسی برای شما فراهم است. از مهمترین رشته هایی که می توانید در آن به زبان انگلیسی اقدام به تحصیل کنید عبارت است از:
- مدیریت کسب و کار و نوآفرینی
- مهندسی کامپیوتر
- هوش مصنوعی
- رباتیک
- علوم کامپیوتر
این رشته ها را می توانید در دانشگاه های زیر قبول شوید:
- دانشگاه ها علوم کاربردی هامبورگ
- دانشگاه هافن سیتی هامبورگ
- دانشگاه هومبولت برلین
- دانشگاه فنی برلین
- دانشگاه علوم کاربردی مهندسی و اقتصاد
- دانشگاه صنعتی هامبورگ
- دانشگاه فنی مونیخ
یکی از مهمترین مزیت ها برای دانشجویان انگلیسی زبان یا کسانی که با مدرک زبان انگلیسی قصد تحصیل در دانشگاه های آلمان دارند، این است که این دانشجویان می توانند در دانشگاه های غیر رایگان هم با کمترین هزینه اقدام به تحصیل کنند. شهریه پرداختی برای دانشگاه های غیر رایگان در دوره کارشناسی 4 تا 5 هزار یورو و برای کارشناسی ارشد 6 تا 7 هزار یورو می باشد.
رنکینگ جهانی دانشگاه های رایگان آلمان
از آنجا که دانشگاه های آلمان در زمره قدیمی ترین ها و مشهورترین دانشگاه ها در سطح جهان هستند از همین رو غالب این دانشگاه از نظر رتبه جهانی نیز جایگاه قابل تاملی نیز دارند. مهمترین مزیت این دانشگاه ها علاوه بر سطح بالای جهانی، رایگان بودن ان است که باعث شده سالیانه دانشجویان زیادی از نقاط مختلف جهان برای تحصیل در این دانشگاه ها درخواست بدهند. معروفترین دانشگاه های رایگان با رنکینگ جهانی آلمان عبارت است از:
- دانشگاه فنی مونیخ: 96
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس مونیخ: 97
- دانشگاه روپراخت کارلس: 99
- موسسه فناوری کارلسروهه:151
- دانشگاه هامبورگ:157
- دانشگاه فنی درسدن:192
- دانشگاه برلین: 195
- دانشگاه فرایبورگ: 2029
- دانشگاه توبینگن: 217
- دانشگاه مونستر:233
- دانشگاه کلن:240
شرایط پذیرش در دانشگاه های رایگان آلمان چیست؟
پس از تمام صحبت هایی که راجع به دانشگاه های رایگان آلمان و سطح علمی آن شد، نوبت به این می رسد که بدانیم شرایط پذیرش این دانشگاه ها چیست؟ بهرحال دانشگاه هایی با این سطح که متقاضیان زیادی رویای تحصیل در ان دارند کار راحتی نیست. نه تنها دانشگاه های این کشور که حتی زندگی در آلمان مزیتی برای مهاجران به شمار می آید که بتوانند آینده تحصیلی و شغلی روشنی را برای خود رقم بزنند. نکته مهمی که دولت آلمان برای مهاجران خارجی در نظر گرفته، اینکه نه تنها دانشجویان کشورهای اروپایی، بلکه غیراروپایی ها نیز بتوانند در این دانشگاه با داشتن ویژگی ها و شرایط خاص تحصیل کنند. مهمترین شرایط و مدارک برای تحصیل در دانشگاه های رایگان آلمان عبارت است از:
- اخذ ویزای تحصیلی به آلمان
- امکان اشتغال پس از تحصیل برای دانشجویان نخبه
- پرداخت 300 تا 400 یورو بابت هر ترم توسط دانشجو
- ارائه مدارک تحصیلی به همراه ترجمه رسمی مدارک تحصیلی
- ارائه ریز نمرات و مدارک هویتی فرد
- داشتن مدرک زبان انگلیسی A1یا A2
- ارائه انگیزه نامه و توصیه نامه برای داوطلبان مقطع ارشد
راحت ترین دانشگاه برای پذیرش کدام است؟
در پایان یک سوال بی پاسخ می ماند، اینکه راحت ترین دانشگاه رایگانی که در آلمان می توان برای قبولی در آن اقدام کرد چیست؟ همانطور که پیشتر اشاره شد تحصیل در دانشگاه های رایگان این کشور متقاضیان زیادی از کشورهای مختلف جهان دارد، از همین رو طبیعی است که قبولی و پذیرش گرفتن در این دانشگاه ها کمی سخت و پیچیده باشد. با این وجود تعدادی از این دانشگاه ها شرایط راحت تری برای قبولی دارند. اگر قصد دارید در این دانشگاه ها قبول شوید لازم است زمان چند ماهه ای را برای گرفتن پذیرش و ایجاد شدن شرایط لازم صرف کنید. برای این منظور می توانید از موسسه های مشاوره مهاجرتی کمک بگیرید. علاوه بر آن لازم است مدارک مورد نظر اعم از مدارک تحصیلی معتبر، مدارک هویتی و مالی مورد نظر را تهیه و آماده ترجمه به زبان آلمانی کنید.
علاوه بر این آماده سازی رزومه تحصیلی و انگیزه نامه قابل قبول موضوع دیگری است که باید برای آماده سازی آن به اندازه کافی وقت بگذارید. مهمترین دانشگاه های رایگان که به راحتی می توانید برای قبولی در آن پذیرش بگیرید.
- دانشگاه بین المللی شیلر
- دانشگاه بین المللی علمی کاربردی برلین
- دانشگاه بن
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان
- دانشگاه هومبولت برلین
سلام.وقت بخیر .
در مورد دانشگاه های رایگان آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟
با سلام. برای چه مقطعی؟ و چه رشته ای؟