کسانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارند، باید به خوبی بدانند که گپ تحصیلی چیست؟ اگر بخواهید اقدام به اپلای دانشگاه های خارجی کنید، یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کنید، رعایت فواصل زمانی تحصیلی است. در صورتی که بین مقطع تحصیلی قبلی و مقطعی که برای آن درخواست میدهید فاصله افتاده باشد به اصطلاح به آن گپ تحصیلی گفته می شود. در صورتی که این دوران توجیه پذیر نباشد، امکان پذیرش فرد کم می شود. در این مقاله به شما خواهیم گفت گپ تحصیلی چیست و چگونه می توانید برای رفع آن اقدام کنید.
منظور از گپ تحصیلی چیست؟
منظور از گپ تحصیلی ایجاد وقفه بین مقاطع تحصیلی است. این وقفه در صورتی که از حد مجاز بیشتر شود شرایط اپلای را برای متقاضیان سخت می کند. برخی افراد به دلایل مختلف ممکن است در طول تحصیل خود با این موارد مواجه شوند، از همین رو در صورتی که این دلایل قانع کننده باشد، فرد می تواند به راحتی آن را توجیه کند. اگر فاصله تحصیلی بین مقاطع بیش از حد مجاز باشد، این امکان وجود دارد که فرد شانس پذیرش در دانشگاه های خارجی را از دست بدهد.
تاثیر گپ تحصیلی بر فرایند اپلای
شاید برای شما سوال باشد که گپ تحصیلی اپلای را در کدام کشورها برای شما سخت می کند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت کشورهایی مانند کانادا، آلمان، انگلیس، آمریکا و استرالیا اهمیت زیادی به گپ تحصیلی می دهند. از همین رو اگر مدت زمان وقفه تحصیلی بیشتر از حد مجاز باشد از پذیرش فرد ممانعت می کنند. این موضوع برای کشورهایی مانند آلمان که تحصیل در آن رایگان است بسیار سختگیرانه تر از سایر کشورها می باشد.
سقف زمانی مجاز برای گپ تحصیلی چقدر است؟
اگر قرار است پس از وقفه ای تقریبا طولانی برای ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه های خارجی اقدام کنید، پیش از هر چیزی باید مدت زمانی که برای مقاطع تحصیلی مختلف و وقفه آن تعیین شده توجه کنید. به طور کلی اکثر کشورهای دنیا برای مقاطع مختلف مدت زمان مشخصی را به عنوان گپ تحصیلی در نظر می گیرد. مدت زمان مجاز برای گپ تحصیلی شامل موارد زیر می باشد:
- دوره دیپلم تا کارشناسی: 2 تا 3 سال
- کارشناسی تا کارشناسی ارشد: 5 سال
- کارشناسی ارشد تا دکتری: بدون محدودیت
آیا امکان توجیه گپ تحصیلی بالا وجود دارد؟
پاسخ به این سوال مثبت است. بله، شما می توانید به دلایل مختلف گپ تحصیلی خود را به صورت قانع کننده توجیه کنید. از مهمترین راه های توجیه گپ تحصیلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سربازی: یکی از مهمترین دلایلی که آقایان به دلیل آن دچار گپ تحصیلی در رزومه تحصیلی برای مهاجرت خود می شوند، دوره 24 ماهه سربازی است. فرد می تواند با ارائه کارت پایان خدمت و ترجمه رسمی آن این دوران را توجیه کند.
- داشتن بیماری خاص: در صورتی که فرد به دلیل بروز بیماری خاص ناچار به وقفه در دوران تحصیل خود شود با ارائه دلایل و مدارک پزشکی می تواند آن را توجیه کند.
- ازدواج: گاهی افراد به دلیل ازدواج و مراسمات دچار وقفه در دوران تحصیلی خود می شود. گپ تحصیلی ازدواج می تواند نهایتا دو سال باشد.
- گذراندن دوره های زبان: دلیل دیگری که می تواند گپ تحصیلی را توجیه کند، مربوط به گذراندن دوره های زبان برای مهاجرت است. دریافت مدارک زبان معتبر مانند آیلتس و تافل اثبات کننده این دلیل است.
- فعالیت های شغلی: برخی افراد پس از فارغ التحصیلی مشغول کار می شوند. ارائه مدارک شغلی و رزومه کاری ثابت کننده این ادعا است.
- بارداری: بارداری و زایمان نیز یکی دیگر از دلایل قانع کننده برای گپ تحصیلی خانم ها محسوب می شود.
ارائه هر کدام از این مدارک باید با سند و مدرک که توسط دارالترجمه رسمی ترجمه شده است، صورت بگیرد. دارالترجمه رسمی رنسانس یکی از موسسه های معتبر ترجمه در کشور است که می توانید علاوه بر این مدارک برای ترجمه رسمی انگیزهنامه تحصیلی (SOP) و سایر مدارک هویتی و شغلی خود از خدمات آن استفاده کنید.
1- گپ تحصیلی برای مقطع کارشناسی
اگر پس از گرفتن دیپلم به هر دلیلی برای مقطع تحصیلی کارشناسی دچار وقفه ای دو تا 3 ساله شوید، برای دانشگاههای خارجی توجیه پذیر است. اما اگر زمان گپ بیشتر از آن باشد، احتمال پذیرش فرد کاهش می یابد. اما اگر بخواهید در دانشگاههایی که از دانشجو شهریه دریافت می کنند، ادامه تحصیل بدهید این شانس را دارید که گپ تحصیلی بیشتر از این زمان را نادیده بگیرند و برای آن سخت گیری نکنند.
2- گپ تحصیلی برای مقطع کارشناسی ارشد
در کشورهای خارجی سن 30 تا 32 سالگی را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد منطقی می دانند از همین رو اگر بیشتر از این زمان بین دوره کارشناسی تا کارشناسی ارشد وقفه بیفتد، ممکن است شانس ادامه تحصیل را از دست بدهید.
3- گپ تحصیلی برای مقطع دکترا
دانشگاه های خارجی برای دوره های دکتری مدت مشخصی به عنوان گپ تحصیل اعلام نکرده اند. ما تا 10 سال مدت زمان منطقی است که می توان برای دکترا در نظر گرفت.
راه های پر کردن گپ تحصیلی
مشمول گپ تحصیلی هستید، نگران نباشید می توانید از روش های زیر برای پر کردن گپ تحصیلی خود استفاده کنید:
- یادگیری زبان و دریافت مدرک معتبر تافل یا آیلتس
- انجام پروژه های تحقیقاتی
- ایجاد تمکن مالی با مدرک و سوابق کاری
- ارائه مدارک پزشکی در صورت بروز آن
- ارائه اسناد و مدارک خانوادگی اعم از ازدواج یا طلاق و یا فوت نزدیکان
- ارائه مدرک دوساله سربازی
- ارائه مدارک بارداری و زایمان
مدارک مورد نیاز برای توجیه گپ تحصیلی کدامند؟
زمانی که می خواهید برای توجیه گپ تحصیلی خود دلیل و مدرک ارائه کنید، باید لیست زیر را تهیه و ضمن ترجمه رسمی مدارک تحصیلی به دانشگاه مورد نظر در کشور مقصد ارائه کنید. این مدارک شامل موارد زیر می باشد:
- ارائه انگیزه نامه تحصیلی
- رزومه تحقیقاتی و تحصیلی
- ترجمه ریز نمرات به همراه ترجمه مدارک دانشگاهی
- مدارک لازم برای تمکن مالی
- گزارش پزشکی
- نمرات زبان
- توصیهنامه تحصیلی (LOR) معتبر از اساتید
- ارائه دلایل مستند و بیان آن به بهترین شکل به افسر پرونده
نکته مهم دیگری که در این بین باید به آن توجه کنید، ترجمه مدارک به زبان رسمی و مورد تایید سفارت کشور مقصد و نیز پرداخت هزینه ترجمه رسمی مدارک تحصیلی است. این ترجمه ها را می توانید برای اطمینان از کیفیت آن و افزایش میزان اعتبار مدارک به دارالترجمه رسمی رنسانس بسپارید.
دارالترجمه رسمی برای ترجمه مدارک برای مهاجرت
ترجمه رسمی مدارک مهاجرتی اعم از ترجمه رسمی گواهی تمکن مالی، مدارک هویتی، تحصیلی و شغلی یکی از مهمترین مواردی است که می تواند مسیر درخواست ویزا و اپلای را برای افراد هموار کند. گاهی نیز پایین بودن کیفیت ترجمه ها می تواند منجر به ریجکتی شود. از همین رو همواره تاکید می شود برای اطمینان بیشتر حتما مدارک خود را به دارالترجمه انگلیسی معتبر و دارای سابقه روشن بسپارید. دارالترجمه رسمی رنسانس یکی از بهترین دارالترجمه ها است که می توانید علاوه بر ترجمه های رسمی، ترجمه های غیررسمی خود را نیز به مترجمان خبره آن بسپارید.
نتیجه گیری
ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی از نظر وقفه بین مقاطع تحصیلی دارای قانون و مقررات مشخصی است. از همین رو افراد برای تحصیل در این دانشگاه ها باید به گپ تحصیلی توجه کنند. البته برخی از دلایل قانع کننده ای وجود دارد که از طریق آن می توان دوران گپ تحصیلی را توجیه کرد. در این صورت فرد می تواند به راحتی موفق به پذیرش شود.
سوالات متداول
1- راه های پر کردن گپ تحصیلی چیست؟
- یادگیری زبان و دریافت مدرک معتبر تافل یا آیلتس
- انجام پروژه های تحقیقاتی
- ایجاد تمکن مالی با مدرک و سوابق کاری
- ارائه مدارک پزشکی در صورت بروز آن
- ارائه اسناد و مدارک خانوادگی اعم از ازدواج یا طلاق و یا فوت نزدیکان
- ارائه مدرک دوساله سربازی
- ارائه مدارک بارداری و زایمان
2- مدارک معتبر برای توجیه گپ تحصیلی چیست؟
- ارائه انگیزه نامه تحصیلی
- رزومه تحقیقاتی و تحصیلی
- ترجمه ریز نمرات به همراه ترجمه مدارک دانشگاهی
- مدارک لازم برای تمکن مالی
- گزارش پزشکی
- نمرات زبان
- توصیهنامه تحصیلی (LOR) معتبر از اساتید
3- دلایل توجیه پذیر گپ تحصیلی چیست؟
ازدواج، سربازی، زایمان و بارداری، کار، یادگیری زبان و…