دریافت روادید از آن اقدامات واجب و ضروری برای هر نوع ورود قانونی به کشورهای مختلف است. این اقدام نیازمند یک سری قوانین و قواعد است که در ادامه آنها را با جزئیات با هم بررسی میکنیم. برای دریافت هر نوع از روادید شما در ابتداییترین مرحله باید مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا را متناسب با نوع آن کشور ترجمه کنید.
ترجمه مدارک مورد نیاز ویزا
واضح است که برای دریافت ویزا نیاز به ارائه مدارک هویتی، تحصیلی، کاری و … دارید. این مدارک باید به صورت ترجمه شده و در بعضی موارد با تاییدیه دادگستری و وزارت خارجه کشور باشد. مثلا در صورتی که قصد دارید در کشور مقصد رانندگی انجام دهید باید ترجمه گواهینامه رانندگی خودتان را ارائه کنید. یا در صورتی که به قصد تحصیل اقدام به مهاجرت دارید باید ترجمه مدارک تحصیلی و ترجمه کارت پایان خدمت را به مسئولان زیربط ارائه کنید تا بتوانید ویزا را دریافت کنید.
برای اینکه ترجمه مدارک شما انجام شود میتوانید از یک دارالترجمه انگلیسی معتبر استفاده کنید. البته این ترجمه مدارک باید مطابق با نوع مهاجرت و کشور مقصد باشد مثلا واضح است که ترجمه آلمانی مدارک برای کشور آلمان یا ترجمه ایتالیایی مدارک برای کشور ایتالیا باید صورت گیرد و یا کشور فرانسه که مدارک فارسی را قبول دارد.
اما یکی دیگر از موضوعات مهم در این زمینه مربوط به ترجمه وکالتنامه است، از آنجایی که این روزها سفر و مهاجرت به ترکیه و استانبول و خرید ملک و اقامت برای ایرانیان بسیار زیاد شده است، ترجمه وکالتنامه به ترکی استانبولی به یکی از اقدامات رایج تبدیل شده است.
این نکته را به خاطر داشته باشید که این ترجمه مدارک به خصوص ترجمه وکالتنامه ترکی باید از یک منبع و دارالترجمه رسمی انجام شود، در غیر این صورت میتواند مشکلات زیادی برای دریافت ویزا برای شما به وجود بیاورد.
✔️ مطالعه بیشتر: مهاجرت بدون مدرک زبان در سال ۲۰۲۲ | شایعه یا حقیقت؟
روادید چیست
اگر تا به حال قصد سفر و یا مهاجرت به خارج از کشور را داشتید احتمالا با اصطلاحاتی مثل ویزا و گذرنامه یا همان پاسپورت آشنایی دارید. به زبان ساده ویزا تاییدیه و یا سندی است که از طریق آن میتوان وارد یک کشور خارجی شد. ویزا از طریق نمایندگان و کنسولگری رسمی آن کشور خارجی به گذرنامه فرد متقاضی پیوست میشود. از آنجایی که اهداف سفر به یک کشور خارجی برای هر فردی متفاوت است، ویزاهای اخذ شده برای سفر نیز دارای تفاوت است، به همین دلیل انواع این ویزاها را با هم بررسی میکنیم.
انواع روادید
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد ویزا انواع مختلفی دارد که باید متناسب با نوع سفر این تاییدیه را دریافت کنید. دریافت ویزا دارای انواع زیادی است اما مهمترین این ویزاها به شرح زیر است:
· ویزا تحصیلی
ویزا تحصیلی یکی از رایجترین انواع ویزا است و همانطور که مشخص است با هدف ادامه تحصیل در کشور مقصد ویزا انجام میشود. بازه زمانی که برای این ویزا در نظر میگیرند مطابق با مدت زمان طول مقطع تحصیلی فرد متقاضی است.
✔️ مطالعه بیشتر: گواهینامه بین المللی و شرایط دریافت آن در سال ۲۰۲۲
· ویزا کاری
از آنجایی که امروزه تعداد زیادی از کشورهای دارای شرایط نابسامان اقتصادی و مالی هستند به همین دلیل افراد زیادی از آن جامعه قصد مسافرت و مهاجرت به سایر کشورها با هدف انجام کار و شغل دارند که در اولین مرحله باید برای دریافت ویزا اقدام کنند.
· ویزا توریستی
اما رایجترین نوع ویزا مربوط به ویزا توریستی است. مشخص است که این نوع ویزا برای افراد با هدف مسافرت تفریحی و توریستی انجام میشود.
· ویزا شنگن
پرطرفدارترین و محبوبترین نوع ویزا مربوط به ویزا شنگن است که به دلیل اهمیت و قابلیتهای زیاد در ادامه آن را به تفضیل بررسی میکنیم.
✔️ مطالعه بیشتر: فرق ویزا و پاسپورت و بررسی مدارک مورد نیاز برای دریافت آنها
· ویزا پزشکی
این نوع ویزا مربوط به زمانی است که فرد برای انجام معالجه و درمان پزشکی قصد سفر به دیگر کشورها دارد، این ویزا معمولا 90 روزه بوده و در صورت نیاز قابل تمدید است.
· ویزا دیدار از خانواده و یا بستگان
همانطور که از اسم این ویزا مشخص است با هدف دیدار از افراد خانواده و بستگان است. به این ویزا، ویزای ملاقات اقوام یا ویزا ویزیتور نیز میگویند. این نوع از ویزا در حالت عادی معمولا 6 ماهه است اما با اعتبار 1،2،5 و 10 ساله هم صادر میشود. همچنین این ویزا به صورت multiple است یعنی فرد میتواند در این بازه مشخص شده چندین بار کشور مورد نظر رفت و آمد کند.
· ویزا عبور یا ترانزیت
این نوع از ویزا برای کشورهای ثالث و کشورهایی که برای رسیدن به مقصد باید از آنها عبور کنید است. به زبان ساده در زمانی که برای سفر به یک کشور نیاز است در یک یا چند کشور دیگر توقف داشته باشید باید برای آنها ویزا ترانزیت دریافت کنید، این ویزا معمولا بسیار کوتاه مدت و حتی چند ساعته است.
- ویزا تجاری و بازرگانی
- ویزا ثبت شرکت
- ویزا ورزشی
- ویزا سیاسی
- ویزا خانواده
- ویزا سرمایهگذاری
- ویزا استارتاپ
✔️ مطالعه بیشتر: آزمون آیلتس چیست و چه تاثیری در مهاجرت دارد؟
اعتبار روادید
اما سوالی که در این قسمت میخواهیم به آن پاسخ دهیم مربوط به اعتبار و مدت زمان ویزا است. زمانی که شما برای دریافت ویزا به سفارت آن کشور مراجعه میکنید با توجه به نوع سفر و نوع ویزا شما مدت زمانی را برای آن تعیین میکند که به این معناست که باید تا قبل از پایان این زمان از کشور مقصد خارج شوید.
ممکن است تمایل داشته باشید بعد از تمام شدن مدت زمان تعیین شده باز هم در آن کشور بمانید، اکثریت کشورها امکان تمدید ویزا را دارند و شما میتوانید برای تمدید آن اقدام کنید.
در صورتی که بعد از تمام شدن زمان مشخص شده برای ویزا در آن کشور بمانید در زمان خروج باید به تعداد روزهای اضافهای که ماندهاید جریمه پرداخت کنید و احتمالا تا یک مدت زمان مشخص نمیتوانید به آن کشور سفر کنید.
مدارک لازم برای دریافت روادید
این فرآیند نیز مثل هر فرآیند قانونی و رسمی دیگری نیاز به ارائه یک سری مدارک و اسناد دارد. برای اینکه بتوانید ویزا مورد نظر خودتان را دریافت کنید در ابتدا باید بدانید که چه مدارکی را باید فراهم و اراه کنید. در ادامه این مدارک را به شما معرفی میکنیم.
- اصل پاسپورت با حداقل اعتبار 6 ماه همراه با تمام پاسپورتهای قبلی
- شناسنامه و کارت ملی
- عکس 3*4 پشت سفید که در 6 ماه گذشته گرفته شده باشد و با چهره فرد کاملا مطابقت داشته باشد
- گردش حساب بانکی مهر و امضا شده 4 ماه گذشته
- ارائه گواهی تمکن مالی مهر و امضا شده به نرخ دلار امریکا
- ارائه هر نوع اسناد و املاک دیگر در صورت وجود
- ارائه رضایتنامه محضری برای فرزندانی که بدون والدین خود قصد سفر دارند
- ارائه دعوتنامه کامل شده که در آن اطلاعاتی از جمله نسبت فامیلی، دلایل سفر، آدرس مکان اقامت و آدرس فرد دعوتکننده
- مدارک شغلی برای کارگران همراه با جزئیات مربوط به آن از قبیل فیش حقوقی، بیمه تامین اجتماعی و …
- مدارک شغلی برای کارفرمایان از قبیل لیست پرداخت مالیات، لیست پرداخت بیمه، مدارک ثبت شرکت، فیش حقوقی و …
- ارائه مدارک بازنشستگی که حکم بازنشستگی و فیش حقوقی دو ماه گذشته را شامل میشود
✔️ مطالعه بیشتر: CV چیست ؟ بررسی مهم ترین موارد هنگام نوشتن آن!
روادید شنگن چیست
در قسمت انواع ویزاها، به موضوع اهمیت و ویژگیهای بسیار زیاد ویزا شنگن اشاره شد. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که این نوع ویزا چرا تا این حد دارای محبوبیت است. برای پاسخ به آن باید گفت که به حوزه شنگن به 26 کشور اروپایی گفته میشود که بدون هرگونه ویزا میتوان در آنها سفر کرد.
این 26 کشور شامل آلمان، اتریش، بلژیک، ایسلند، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، ایتالیا، لیتوانی، مالت، هلند، یونان، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسپانیا، سوئیس، سوئد، اسلوونی، لیختن اشتاین، دانمارک، استونی، مجارستان، لتونی و لوکزامبورگ هستند.
در واقع بعد از دریافت ویزا شنگن میتوان به راحتی به این 26 کشور حوزه شنگن مسافرت و از مزایای اقامت در آنها استفاده کرد.
به این منطقه حوزه شنگن “بزرگترین منطقه بدون پاسپورت جهان” میگویند. حالا متوجه شدید که این ویزا چرا تا این حد دارای محبوبیت و رضایت است؟
کشورهای معاف از روادید
از آنجایی که دریافت ویزا نیاز به ارائه یک سری اسناد و مدارک و همچنین مدت زمان مشخصی دارد، معمولا به فرآیندی وقتگیر و پیچیده تبدیل میشود به خصوص اگر سفر یا سفرهای اول شما به خارج از کشور باشد.
به همین دلیل کشورها تلاش میکنند تا با انجام یک سری توافقات ضروری با سایر کشورها این فرآیند دریافت ویزا را حذف کنند. دریافت این امتیاز از سایر کشورها به اعتبار گذرنامه آن کشور بستگی دارد.
در یک ارزیابی بینالمللی که برای پاسپورت کشورهای دنیا انجام شده، کشورهای سوئد، آلمان، بلژیک و اسپانیا دارای رتبه 1 تا 4 شدهاند این در حالی است که کشور ایران از بین 199 کشور دارای رتبه 191 است که نشاندهنده اعتبار بسیار پایین پاسپورت ایرانی است.
اگر بخواهیم 3 نوع دستهبندی برای دریافت ویزا انجام دهیم باید گفت که دسته اول مربوط به کشورهایی است که برای سفر به آنها نیاز به دریافت ویزا است. دسته دوم مربوط به کشورهایی است که برای ورود به آنها نیاز به ویزا نیست و دسته سوم مربوط به کشورهایی است که به محض ورود به فرودگاه آن کشور، ویزا برای فرد صادر میشود که به آن ویزای فرودگاهی میگویند.
✔️ مطالعه بیشتر: معرفی رشته های تحصیلی در ترکیه و شرایط تحصیل در آنها
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
- ارمنستان
- ترکیه
- عراق
- گرجستان
- دومینیکا
- هائیتی
- ونزوئلا
کشورهای ویزای فرودگاهی برای ایرانیان
- لبنان
- آذربایجان
- مادیو
- قطر
- عمان
- جزیره تیمور
- آنگولا
- بوروندی
- دماغه سبز
- اتحاد قمر
- کنگو
- اتیوپی
- جیبوتی
- گابن
- گینه
- بیسائو
- لسوتو
- ماداگاسکار
- مالاوی
- کنیا
- اوگاندا
- زیمباوه
- بولیوی
- سورینام
- موریتانی
- نیجریه
- رواندا
- موزامبیک
- سیشل
- سیرالئون
- سومالی
- سودان جنوبی
- توگو
- پالائو
- ساموآ
- تووالو